Roskilde Bad: En meget vanskelig sag blev til en succes

Nogle opgaver viser sig fra start at være vanskelige. Det var tilfældet med Jysk Råhusmontages opstilling af 90 facadeelementer som en tilbygning til Roskilde Bad, en kommunal svømmehal, som udvides til mere end dobbelt størrelse.

Sag: Roskilde Bad
Beliggenhed:
Roskilde
Tidspunkt: 
2018/2019
Kunde:
Svend Aage Christiansen
Elementleverandør: 
Præfa, Polen
Montagestørrelse: 2.822 m2
Bygherre:
Roskilde Kommune

Vi havde opgaven som underleverandør til entreprenørvirksomheden Svend Aage Christiansen A/S, der fik en af byggeriets fire storentrepriser. Det viste sig, at tæt ved 10 procent af leverede elementerne enten havde forkerte mål eller forkert udformede koblinger. I tæt samarbejde med vores kunde, fandt vi for hvert problem en brugbar løsning, så vi kom i mål.

På vores hold, var det Henning Jespersen, som planlagde opgaven. Han fortæller: ”Hele byggeriet var en meget vanskelig sag, og de problemer vi stod med, var bestemt ikke de eneste. Jeg er dybt imponeret over, hvordan vi sammen med vores kunde kom godt igennem forløbet. Det skyldes i høj grad, at vores kunde formåede at holde byggeriets mange forskellige problemer adskilt fra hinanden. Jeg har i mine mange årtier i branchen aldrig før oplevet noget tilsvarende vanskeligt, som vi bagefter tænker på som en succes.”

Projektchef Lars Brandt fra Svend Aage Christiansen A/S fortæller: ”Vi måtte konstatere, at de elementtegninger, vi havde modtaget, ikke passede. Det betød, at der skulle laves stribevis af justeringer på både elementer, koblinger og tilslutninger til det eksisterende byggeri. Jysk Råhusmontage fik klaret alt dette med korte frister. Når man laver en aftale med dem, så holder den – og de er gode til hurtigt at få de mundtlige aftalte sat på skrift, så man også bagefter har styr på det. Den slags ordholdenhed er desværre ikke længere så almindelig i byggebranchen.”

Det samlede byggeri af Roskilde Bad er forsinket i alt halvandet år i forhold til den oprindelige tidsplan, nu med planlagt åbning i sensommeren 2020. Også omkring facadeelementerne viste der sig desværre at være problemer. Det blev, efter at de var opstillet, konstateret, at armeringen fra leverandørens side ikke opfyldte de stillede krav.

Close Menu