Nyt modulært byggekoncept for Tempohousing

Nye former for hurtigt modulært byggeri vinder frem, og en af pionererne i Europa er den hollandske virksomhed Tempohousing.

Sag: Eriksvej 44, 4000 Roskilde
Beliggenhed: 
Roskilde
Tidspunkt: 
2019
Kunde: 
Tempohousing
Elementleverandør: 
Tempohousing
Etageareal: 1.728 m2

I Roskilde hjalp vi i foråret 2019 Tempohousing Denmark A/S med deres første danske projekt: Urban Viallage 4000. Der var i alt 48 moduler, et for hver lejlighed. Modulerne ankom direkte fra fabrikken i Holland, og de skulle opstilles fordelt på fire blokke hver med tre etager.

For vores montører var der tale om en ny type opgave, blandt andet fordi elementernes bærende konstruktion er udført i stål.

Frank Jacobsen var del af Jysk Råhusmontages team på opgaven. Han fortæller: ”Der mange ting, vi skulle have til at fungere, så det tog lidt tid at komme rigtigt i gang. Det viste sig for eksempel at være afgørende, hvordan modulerne vendte, når de blev leveret. Da vi fik styr på det, blev det nemmere for os sammen med kranføreren at få dem hurtigt på plads. Det gav også udfordringer, at der næsten ingen tolerance var, når vi monterede modulerne på fundament. Da vi først havde fundet måden at gøre det på, kørte det faktisk bare derudad, og vi kunne arbejde dobbelt så hurtigt, som planlagt.”

Henning Jespersen var med som planlægger for Jysk Råhusmontage. Han fortæller: ”En af de ting, vi arbejdede med, var at få modulerne korrekt forankret på fundamenterne, hvor der var ting, som ikke umiddelbart passede sammen. Vi bidrog med forslag til løsninger, der kunne klares på pladsen i samarbejde med andre fagentreprenører. Undervejs har vi opsamlet vores feedback til Tempohousing, så det kan indgå i deres næste projekt.”

Se omtale af projektet via disse links:

 

LinkedIn
Facebook

Close Menu