Ny kedelhal hos Flensted

Ved byggeri af en ny kedelhal hos Flensted Food Group i Skovlund stod Jysk Råhusmontage for montering af betonelementerne i en allerede opbygget stålkonstruktion. Vi refererede til Erik Møberg A/S, der havde fagentreprise på opgaven.

Sag: Ny kedelhal hos Flensted Food Group
Beliggenhed: 
Skovlund ved Varde
Tidspunkt: 
2018
Kunde: 
Erik Møberg A/S
Elementleverandør: 
RC Beton
Montagestørrelse: 420 m2

Elementerne kom fra RC beton, og der var både 20 cm tykke vægelementer, stabelelementer og vendeelementer i projektet.

Carsten Poulsen, som var vores sagsansvarlige på opgaven, fortæller: ”Vi havde et godt arbejdsflow, så det gik derudaf. Vi havde løbende dialog med Erik Møberg A/S, og vi havde sammen en god planlægning omkring de ekstra ting, vi skulle finde ud af.” 

Undervejs skulle der i stålkonstruktionen rutinemæssigt fjernes én skråstiver ad gangen for at få elementerne sat på plads – og imens skulle etableres midlertidig afstivning. 

Der var også behov for tilpasning af nogle elementer ind mod en eksisterende kedelhal. Her var udsparingen i nogle af elementerne blevet placeret for højt, så det var nødvendigt at skære i elementerne på pladsen.

Uventet vist det sig også, at der blev brug for midlertidigt at fjerne en allerede monteret topbjælke af stål i 8-9 meters højde, da elementerne ellers ikke kunne sænkes ned og monteres fra oven. 

Henning Jespersen, vores beregner på monteringsopgaven, fortæller: ”Vi havde god dialog med ingeniøren og fandt en løsning på de uventede ting. Vores team havde også et godt samarbejde med smeden, så vi fik løst opgaven uden forsinkelse. Da opgaven i øvrigt forløb over forventning, endte vi faktisk med at kunne afregne opgaven til Erik Møberg A/S under vores tilbudspris.” 

Christian Møberg, der havde ansvaret for projektet hos Erik Møberg A/S siger: ”Samarbejdet forløb rigtig godt. Holdet fra Jysk Råhusmontage fokuserede ikke på problemer, men kom med forslag til løsninger. De stod også selv for koordineringen med elementleverandøren og fik monteret elementerne hurtigere end planlagt. Fra start til slut, oplevede jeg, at der var styr på tingene, baseret på mange års erfaring.”

Close Menu