Aalborg: Tre punkthuse med et optimalt projektforløb

KD Boliger skulle som bygherre opføre tre 5-etagers punkthuse i Aalborg ved den gamle eternitgrund. Et team fra Jysk Råhusmontage udførte elementmontagen i løbet af 6-7 måneder, og set fra begge parters side var der tale om et optimalt projektforløb.

Sag: Kildestrømmen
Beliggenhed: 
Aalborg
Tidspunkt: 
2018-2019
Kunde: 
KD Boliger
Elementleverandør: 
Præfa, Leth Beton, Niss Sørensen
Montagestørrelse: 11.480 m2
Etageareal: 5.604 m2

Se projektet på KD Boliger’s hjemmeside

Direktør Jonas Dinesen Jensen fra KD Boliger havde selv rollen som byggeleder. Han fortæller: ”Vi havde hele vejen igennem en meget positiv proces,” og han gør i samme åndedrag opmærksom på, at han som nordjyde ikke er en, der rutter med tillægsordene.

Jonas havde som byggeleder selv den direkte kontakt med holdet fra Jysk Råhusmontage: ”De var behagelige at arbejde sammen med, og de har i høj grad kunnet været være fleksible. De var også vågne i forhold til at opdage, hvis der var fejl på elementerne, så vi med det samme kunne finde løsninger.”

Karsten Dyrby Pedersen var teamleder fra Jysk Råhusmontage. For ham er Kildestrømmen et af de bedste projekter, han har arbejdet på de 20 år, han har været i branchen: ”Vi havde god stemning hele vejen, og på en skala fra 1 til 10 vil jeg faktisk sige, at vi lå på 10. Vi havde en sjov hverdag undervejs, og når der stod en kage fra Jonas, vidste vi, at der var en ekstra lille opgave – det kunne være måske at få flyttet nogle ting eller hejse nogle vinduer op til tømrerne med vores kran. Den slags gjorde vi, uden at vi skulle i gang med at lave ekstra aftale – så vi fik faktisk spist en del kage undervejs.”

Allerede i forbindelse med projekteringen var der en tæt og udbytterig dialog mellem KD Boliger og Henning Jespersen fra Jysk Råhusmontage, som planlagde montagen. Jonas fra KD Boliger fortæller: ”Henning gjorde os opmærksom på, at vi med fordel kunne ændre på forskellige detaljer, så det blev nemmere og hurtigere at støbe elementerne sammen. Den besked gav jeg videre til vores ingeniør. Det gav en hurtigere byggeproces – og besparelser for begge parter.”

Montageteamet fra Jysk Råhusmontage var på tre mand, som arbejder godt sammen. Da det viste sig, at farten kunne sættes op, blev der mandet op med yderligere to mand. Karsten fortæller: ”Der var afsat 8 arbejdsdage pr. etage, men til sidst kørte det så godt, at vi var nede på 6 dage pr. etage. Faktisk kunne vi have sat farten endnu mere op, hvis elementfabrikken havde kunnet følge med. Det hang sammen med, at alt var godt planlagt, og at der var meget lidt efterarbejde.”

Teamet på byggepladsen i Aalborg blev, når det var nødvendigt, supporteret fra Jysk Råhusmontages kontor i Vorbasse, men holdet stod selv med ansvaret for den daglige planlægning og styring. Det ligger i tråd med en af de grundregler, som Jysk Råhusmontage drives ud fra: Alle medarbejdere er frie til at træffe beslutninger, forudsat at de konsulterer både dem, som måtte vide mere om sagen end dem selv og de, som påvirkes af beslutningen (Læs mere om Jysk Råhusmontages arbejdsmetoder).

Set fra teamets side var en afgørende faktor for succesen, at bygherres projektering var omhyggelig, og også at den var helt færdig, før byggeriet gik i gang. Det betød, at der undervejs var meget lidt, som skulle ændres. Set fra bygherres side er der ikke tvivl om, at Jysk Råhusmontage også vil blive spurgt, næste gang KD Boliger skal have opført elementbyggeri.

Close Menu