Elementmontage

Når råhuset skal opføres i beton er der både brug for betonelementer og elementmontage. De to ting hænger nøje sammen og hvad der er sparet på den ene, kan let sættes til på den anden. Vi er specialister i montage af betonelementer, og kan derfor give dig følgende tips, der kan sikre dig en bedre totaløkonomi på dit byggeprojekt.

Sørg for fornuftige elementstørrelser

Et betonelement er ikke bare et betonelement når det kommer til montage. Størrelsen og dermed vægten, sammen med placeringen af elementet i forhold til placeringen af kranen, kan betyde adskillige tusinde af kroner i ekstra udgifter.Hvis der f.eks. er et element på 9 tons i projektet, kan det være en afstand på 26 meter i forskel, der alene gør om der kan bruges i 60 tons kran eller om der skal bruges en 200 tons kran. Elementfabrikken kan bedst lide at udnytte deres forme, og transportbiler, og derfor er større elementer som regel billigere pr. m2. Det hjælper dog ikke noget hvis besparelse bliver spist op ad ekstra regninger på kran.

Bed om en separat pris på montage

Elementproduktion og elementmontage er to forskellige ting. Prisen på betonelementer afhænger i høj grad af, hvor hårdt producenten har booket sin produktion. Det samme gør sig naturligvis gældende for montagen, men de to ting sker ikke på samme tid. Har du en samlet pris på elementer og montage, risikerer du at betale en højere pris for den samlede pakke, fordi du er låst til én leverandør f.eks. ved forsinkelser.

Hvis du allerede har besluttet dig for en elementleverandør, og du kort før byggestart beder dem om at udskille montageprisen, er der en risiko for at den pris der bliver taget ud er mindre end hvad det reelt koster at montere. Du opnår derved en større sikkerhed for fleksibilitet ved at forhandle elementerne og montage separat.

Aftal mest mulig fleksibilitet i leverancer

Et andet sted hvor det kan ende med at koste ekstra penge, er på selve leverancerne af elementerne. Byggepladser kan nogle gange være uforudsigelige, og hvis du ikke har en god aftale med elementfabrikken, risikerer du at betale store summer ved ændringer af planerne.

Sørg for at du får kortest mulige tidsramme til at ændre afkald af elementerne, helst fra dag til dag. Sørg også for at der ikke er krav om en bestemt aflæsningshastighed. Endelig skal du være særlig opmærksom i ferieperioder, hvor du kan blive bedt om at foretage afkald op til 4-5 uger før og/eller blive bedt om at betale for opmagasinering af elementerne.

Er du nødt til at acceptere en eller anden grad af infleksibilitet, så sørg for at den vender begge veje, så elementfabrikken også forpligter sig på leverancerne.

Vælg den rigtige leverandør

Det er ikke alle leverandører, der er lige gode til at alle typer elementer. Du skal derfor også sørge for at vælge den rigtige leverandør. Da vi er et uafhængigt montagefirma, har vi monteret elementer fra mange forskellige producenter af betonelementer. Vi har samlet en liste over producenter af betonelementer, så du kan søge inspiration til, hvor du skal købe elementer til dit næste projekt.

Close Menu